ZLİ MAČAK ŞERAFFETİN / KÖTÜ KEDİ ŞERAFFETİN

 

Turska / animirani

trajanje: 82 minute

2016.

 

Redatelj: Ayşe Ünal, Mehmet Kurtuluş

Scenarij: Levent Kazak (prema stripu Bülenta Üstüna)

Producent: Vehbi Berksoy, Mehmet Kurtuluş

Direktor fotografije: Barış Ulus

Montaža: Aylin Tinel, Çiğdem Yersel

Glazba: Serkan Çelikoz, Oğuz Kaplangi, Sabrı Tuluğ Tirpan

 

Uloge: Uğur Yücel, Demet Evgar, Okan Yalabık, Ayşen Gruda, Güven Kıraç,  Ahmet Mümtaz Taylan, Gökçe Özyol, Cezmi Baskın, Yekta Kopan

 

SINOPSIS

U istanbuslkoj četvrti Cihangir, galeb Rıfkı i štakor Rıza pripremaju se za nezaboravni party čiji je domaćin divlji i napaljeni mačak Şero (Şerafettin). Večer cuge, roštilja i komada se pretvara u kaos, kada kućna mačka na koju je Şero bacio oko pogine nesretnim slučajem, a potom se pred njim pojavi njegov sladak izvanbračni sin Taco (Tacettin). Şero mora prihvatiti činjenicu da je otac, spasiti se od vlasnika koji želi osvetiti smrt svoje mačke i još se uz stići zaljubiti, prije nego potroši svih devet života.

 

O REDATELJIMA I SCENARISTIMA

MEHMET KURTULUŞ je suosnivač i direktor studija ANIMA, koji je utemeljen 1995. godine kao studio za stop animaciju. Režirao je i sudjelovao u izradi mnoštva televizijskih reklama koristeći sve vrste tehnika animacije.

 

AYŞE ÜNAL od 2007. godine radi kao redateljica u ANIMA-i, zajedno s Mehmetom Kurtuluşem sudjeluje na brojnim projektima digitalne animacije u dugometražnim filmovima, tv serijama i dokumentarnim filmovima.

 

Zli mačak njihov je prvi dugometražni animirani film, dugo snivani san njihovog studija.

Hrvatsko Turska udruga prijateljstva u partnerstvu s Yunus Emre institutom u Zagrebu // Sva prava pridržana.