ŽIVOT PREMA NADIDE / NADİDE HAYAT

 

Turska / komedija

trajanje: 117 minuta

2015.

 

Redatelj: Çağan Irmak

Scenarij: Ali Demirel, Çağan Irmak, Volkan Sümbül, Emre Özdur

Producentica: Ebru hamamcıoğlu

Direktor fotografije: Barış Özbiçer

Montaža: Oğuz Çelik

Glazba: Evanthia Remboutsika

 

Uloge: Demet Akbağ, Yetkin Dikinciler, Sevil Akı, Batuhan Begimgil, Çisem Çancı, Efecan Şenolsun, Irmak Örnek, Ümit Erlim, Sadi Celil Cengiz, Gizem Erdem, Burak Can, Ali Karagöz, Doruk Kayra Sevir ve Tarık Tarcan

 

SINOPSIS

Život prema Nadide priča nam komičnu priču o gospođi Nadide koja nakon smrti supruga kreće u potragu za novim smislom života. U mladosti, Nadide je umjesto fakulteta i karijere odabrala brak i obiteljski život. Međutim, nakon smrti supruga ostaje sama i na neki način mora odlučiti kojim će putem krenuti. Čudnim spletom okolnosti, Nadide se ponovno vrati fakultetu i s ekipom mladih studenata završi na moru, točnije na istraživačkom brodu, gdje započinje njena avantura.

 

 

O REDATELJIMA I SCENARISTIMA

Çağan Irmak rođen je 1970. godine u Izmiru. Studirao je na Odsjeku za radio, televiziju i film Egejskog Sveučilišta. Nakon završetka studija radio je kao pomoćni režiser te  je napisao i režirao nekoliko televizijskih serija. Slavu je stekao snimanjem filma Sve o Mustafi (Mustafa Hakkında Herşey, 2004) i filma Moj otac i moj sin (Babam ve oğlum, 2005), koji je 2006. godine Udruga filmskih kritičara nagradila u šest kategorija. Od 2006. do danas napisao je scenarije za nekoliko televizijskih serija, kratkih filmova i filmove kao što su Glasnik (Ulak, , Sam (Issız adam, 2008), U tami (Karanlıktakiler, 2009), Uspavana princeza (Prensesin uykusu, 2010 )i Tamam mıyız? (Jesmo li ok?, 2013), Život prema Nadide (Nadide Hayat) i Zovem se Feridun (Benim adım Feridun, 2016), koje je i režirao.

 

 

Hrvatsko Turska udruga prijateljstva u partnerstvu s Yunus Emre institutom u Zagrebu // Sva prava pridržana.