PITAJ SVOJE SRCE / YÜREĞİNE SOR

 

Turska / romansa, drama

trajanje: 112 minuta

2010.

 

Redatelj: Yusuf Kurçenli

Scenarij: Yusuf Kurçenli

Producentica: Nesteren Davutoğlu

Direktor fotografije: Colin Mounier

Glazba: Ayşe Önder, Ayşenur Kolivar, Kalan Müzik

 

Uloge: Tuba Büyüküstün, Kenan Ece, Hakan Eratik, Ayla Algan, Civan Canova, Şevval Sam, Hakan Karahan, Selda Özer, Alp Öyken, Nihan Büyükağaç

 

 

SINOPSIS

Može li razlika u vjeri stajati na putu nevinoj ljubavi? Esma i Mustafa su zaljubljeni. Za njih budućnost ima smisla jedino ako su zajedno. Mustafa je zapravo kršćanin, a Esma to ne zna. Dok oni razmišljaju jedno o drugome, u Osmanskom Carstvu se događaju velike promjene. Kreće se s reformama kojima se kršćanima daju jednaka prava kao i muslimanima. Crkva potiče tajne kršćane da otkriju svoju pravu vjeru. Za Mustafu koji se osjeća razapetim između Crkve i ljubavi, to predstavlja veliku muku.

 

 

O REDATELJIMA I SCENARISTIMA

Yusuf Kurçenli (1947.-2012.) bio je nagrađivani redatelj i scenarist. Studirao je novinarstvo na istanbulskom fakultetu komunikacija. Od 1973. do 1980. godine radio je na Turskoj radioteleviziji (TRT). 1983. g. snimo je svoj filmski prvijenac I Recep i Zehra i Ayşe (ve Recep ve Zehra ve Ayşe ). Režirao je davdesetak  filmova, osam tv serija i radio na brojnim scenarijima. Njegov je posljednji film  Pitaj svoje srce.

Hrvatsko Turska udruga prijateljstva u partnerstvu s Yunus Emre institutom u Zagrebu // Sva prava pridržana.